Chorizopaella
Espanjan pata tuo arkeen ripauksen Välimeren lämpöä ja vie ajatukset suoraan aurinkoisille rannoille.
Ainekset
- 3 kpl Chorizoja (kasvis- tai lihavalmiste)
- 1 sipuli
- 1 rkl ruokaöljyä
- 1 pss Jalostajan Espanjan pata-aineksia
- 4 dl vettä
- 230 g käyttövalmiita kidneypapuja
- 1 tomaatti
- 2 dl paprikasuikaleita (pakaste)
- sitruunalohkoja
Valmistusohje
- Viipaloi chorizo ja hienonna sipuli. Paista chorizoviipaleita öljyssä noin 3 min ja siirrä ne sivuun. Laita sipulit kattilaan ja kuullota niitä hetki miedolla lämmöllä.
- Lisää 4 dl vettä samaan kattilaan, kuumenna ja kaada joukkoon pussin sisältö. Keitä hiljalleen 17 min. välillä sekoittaen.
- Padan kiehuessa valuta ja huuhtele kidneypavut sekä pilko tomaatti. Lisää kattilaan kidneypavut, paprikat, tomaatti ja chorizot.
- Lämmitä pataa muutama minuutti. Anna ruoan vetäytyä hetki ja koristele vielä sitruunalohkoilla.