Chorizopaella

Espanjan pata tuo arkeen ripauksen Välimeren lämpöä ja vie ajatukset suoraan aurinkoisille rannoille.

Ainekset

  • 3 kpl Chorizoja (kasvis- tai lihavalmiste)
  • 1 sipuli
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • 1 pss Jalostajan Espanjan pata-aineksia
  • 4 dl vettä
  • 230 g käyttövalmiita kidneypapuja
  • 1 tomaatti
  • 2 dl paprikasuikaleita (pakaste)
  • sitruunalohkoja

Valmistusohje

  • Viipaloi chorizo ja hienonna sipuli. Paista chorizoviipaleita öljyssä noin 3 min ja siirrä ne sivuun. Laita sipulit kattilaan ja kuullota niitä hetki miedolla lämmöllä.
  • Lisää 4 dl vettä samaan kattilaan, kuumenna ja kaada joukkoon pussin sisältö. Keitä hiljalleen 17 min. välillä sekoittaen.
  • Padan kiehuessa valuta ja huuhtele kidneypavut sekä pilko tomaatti. Lisää kattilaan kidneypavut, paprikat, tomaatti ja chorizot.
  • Lämmitä pataa muutama minuutti. Anna ruoan vetäytyä hetki ja koristele vielä sitruunalohkoilla.