Kasvis- tai Jauhelihaburritot
Mukavan mausteinen Meksikon pata on lempeästi lämmittävä arkiruoka – ja sopii täydellisesti tortillojen täytteeksi.
Ainekset
- 1 pss Jalostajan Meksikon pata-aineksia
- 240 g maustamatonta kasviproteiinia (esim. Härkis, nyhtökaura) tai 400 g jauhelihaa
- Kasviöljypohjaista levitettä, esim. Auran chili-paprikalevite
- 1 paprika
- 8 tortillaa
- n. 70 g vege-raastetta tai juustoraastetta
Valmistusohje
- Kuumenna 6 dl vettä kattilassa, lisää pussin sisältö ja keitä silloin tällöin sekoittaen 10 min.
- Lisää kasviproteiini tai jauheliha ja jatka keittämistä vielä 5-6 min kunnes riisi on kypsentynyt. Loppuvaiheessa mausta pata levitteellä ja pilkotulla paprikalla. Anna padan vetäytyä hetki.
- Jaa täyte tortillaletuille ja kääri rullalle. Asettele rullat voideltuun vuokaan ja ripottele päälle juustoraaste. Paista burritot 180 ⁰C kunnes juusto on sulanut ja hieman ruskistunut.
- Tarjoile raikkaan salaatin kera.
- Jauhelihaburritoja tehdessäsi ruskista jauheliha ensin ja lisää vasta sitten vesi ja pussin sisältö.