Kasvis- tai Jauhelihaburritot

Mukavan mausteinen Meksikon pata on lempeästi lämmittävä arkiruoka – ja sopii täydellisesti tortillojen täytteeksi.

Ainekset

  • 1 pss Jalostajan Meksikon pata-aineksia
  • 240 g maustamatonta kasviproteiinia (esim. Härkis, nyhtökaura) tai 400 g jauhelihaa
  • Kasviöljypohjaista levitettä, esim. Auran chili-paprikalevite
  • 1 paprika
  • 8 tortillaa
  • n. 70 g vege-raastetta tai juustoraastetta

Valmistusohje

  • Kuumenna 6 dl vettä kattilassa, lisää pussin sisältö ja keitä silloin tällöin sekoittaen 10 min.
  • Lisää kasviproteiini tai jauheliha ja jatka keittämistä vielä 5-6 min kunnes riisi on kypsentynyt. Loppuvaiheessa mausta pata levitteellä ja pilkotulla paprikalla. Anna padan vetäytyä hetki.
  • Jaa täyte tortillaletuille ja kääri rullalle. Asettele rullat voideltuun vuokaan ja ripottele päälle juustoraaste. Paista burritot 180 ⁰C kunnes juusto on sulanut ja hieman ruskistunut.
  • Tarjoile raikkaan salaatin kera.
  • Jauhelihaburritoja tehdessäsi ruskista jauheliha ensin ja lisää vasta sitten vesi ja pussin sisältö.