Punainen Thai Curry
Currytahnan, inkiväärin, valkosipulin ja kookosmaidon lämmin liitto lennättää Thaimaan tunnelmiin.
Ainekset
- 1 pss Jalostaja Thaipata-aineksia
- 5 dl vettä
- 300 g broilerin fileesuikaleita tai 250 g maustamatonta kiinteää tofua
- 1 rkl ruokaöljyä
- 200 g kookosmaitoa
- 1/2 paprika
- 100 g vihreitä papuja (pakaste)
- 2 rkl punaista currytahnaa
- 2 valkosipulin kynttä
- 1/2 tl jauhettua inkivääriä
- 1 rkl sitruunamehua
Valmistusohje
- Kuivaa tofu ja leikkaa kuutioiksi. Paista tofukuutiot tai broilerisuikaleet öljyssä paistinpannulla ja siirrä syrjään.
- Kiehauta kattilassa 5 dl vettä ja lisää joukkoon Thaipata-ainespussin sisältö. Anna kiehua hiljalleen n. 12 min välillä sekoittaen.
- Hienonna valkosipulin kynnet ja suikaloi paprika.
- Kun pata on kypsynyt, lisää joukkoon currytahna, valkosipuli, inkivääri sekä kasvikset, kookosmaito ja sitruunamehu. Kuumenna pataa vielä muutama minuutti.
- Lisää paistetut tofut tai broilerinsuikaleet ja tarjoile.