Punainen Thai Curry

Currytahnan, inkiväärin, valkosipulin ja kookosmaidon lämmin liitto lennättää Thaimaan tunnelmiin.

Ainekset

  • 1 pss Jalostaja Thaipata-aineksia
  • 5 dl vettä
  • 300 g broilerin fileesuikaleita tai 250 g maustamatonta kiinteää tofua
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • 200 g kookosmaitoa
  • 1/2 paprika
  • 100 g vihreitä papuja (pakaste)
  • 2 rkl punaista currytahnaa
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1/2 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 rkl sitruunamehua

Valmistusohje

  • Kuivaa tofu ja leikkaa kuutioiksi. Paista tofukuutiot tai broilerisuikaleet öljyssä paistinpannulla ja siirrä syrjään.
  • Kiehauta kattilassa 5 dl vettä ja lisää joukkoon Thaipata-ainespussin sisältö. Anna kiehua hiljalleen n. 12 min välillä sekoittaen.
  • Hienonna valkosipulin kynnet ja suikaloi paprika.
  • Kun pata on kypsynyt, lisää joukkoon currytahna, valkosipuli, inkivääri sekä kasvikset, kookosmaito ja sitruunamehu. Kuumenna pataa vielä muutama minuutti.
  • Lisää paistetut tofut tai broilerinsuikaleet ja tarjoile.