Sichuanin Härkistä(R) / härkää
Täyteläisen tulinen Pekingin pata lämmittää mukavasti viileämpinäkin päivinä. Tuunaa tulisuusaste makuhermojesi mukaiseksi.
Ainekset
- 1 rkl öljyä
- 1 pieni pala inkivääriä
- 1 valkosipulin kynsi
- 250 g Härkis® Original / 300 g naudan lihasuikaletta
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 pss (165 g) Jalostajan Pekingin pata-aineksia
- 5 dl vettä
- n. 200 g kasviksia (esim. sokerihernettä, paprikaa)
- 2-3 kevätsipulia
- 1 chili tai 1 rkl chilitahnaa
- runsaasti yrttejä (esim. korianteri, thaibasilika)
Valmistusohje
- Pilko haluamasi kasvikset suikaleiksi ja silppua inkivääri, valkosipuli sekä chili. Vähemmän tulisen ruuan saat, kun poistat chilistä siemenet. Kuumenna öljy paistokasarissa ja lisää inkivääri sekä valkosipuli. Kuullota hetki ja lisää Härkis®.
- Pienennä lämpöä ja lisää soijakastike, pata-ainekset sekä vesi. Keitä pataa miedolla lämmöllä n. 10 min ja lisää joukkoon kasvikset ja pilkottu kevätsipuli.
- Keitä pataa vielä 2 min ja anna vetäytyä hetki. Jos haluat käyttää Härkiksen® sijasta lihaa, paista naudan suikaleet kypsiksi paistinpannulla öljyssä pienissä erissä ja lisää lopuksi pataan.
- Lisää ennen tarjoilua yrtit ja chili. Tarjoile esimerkiksi rapean salaatin ja bao sämpylöiden kera.