Uunipasta: Jauheliha-kinkku / Soijarouhe-papu

Tuttu Italian pata toimii maukkaana pohjana helpolle uunipastalle. Käytä makusi mukaan jauhelihaa ja palvikinkkua tai soijarouhetta ja säilykepapuja.

Ainekset

  • 1 pss Jalostajan Italian pata -aineksia
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 400 g jauhelihaa / soijarouhetta
  • 150 g palvikinkkua / säilykepapuja
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 1 valkosipuli hienonnettuna
  • 1 dl tomaattimurskaa
  • 120 g mozzarellajuustoa
  • 1/2 punainen paprika
  • 3–4 viipaloitua tomaattia
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 1 rkl oreganoa
  • 5 dl vettä

Valmistusohje

  • Ruskista jauheliha ja sipulit kevyesti padassa, mausta suolalla ja mustapippurilla.
  • Lisää pataan tomaattimurska ja vesi. Anna seoksen kiehahtaa ja lisää Italianpata-ainekset. Keitä hiljalleen noin 9 min välillä sekoittaen.
  • Sillä välin suikaloi kinkku ja paprika, voitele vuoka oliiviöljyllä.
  • Mausta kypsä kastike oreganolla. Lado vuokaan kerroksittain kastiketta sekä suikaloitua tomaattia ja juustoraastetta. Jätä pinnalle kerros kastiketta. Laita tomaattiviipaleet kastikkeen päälle.
  • Paista 225 -asteisessa uunissa 15 min ajan. Lisää tomaattiviipaleiden päälle juustoraastetta ja gratinoi vielä 10 min ajan. Voit halutessasi korvata jauhelihan soijarouheella ja kinkun pavuilla.