Uunipasta: Jauheliha-kinkku / Soijarouhe-papu
Tuttu Italian pata toimii maukkaana pohjana helpolle uunipastalle. Käytä makusi mukaan jauhelihaa ja palvikinkkua tai soijarouhetta ja säilykepapuja.
Ainekset
- 1 pss Jalostajan Italian pata -aineksia
- 2 rkl rypsiöljyä
- 400 g jauhelihaa / soijarouhetta
- 150 g palvikinkkua / säilykepapuja
- 1 sipuli hienonnettuna
- 1 valkosipuli hienonnettuna
- 1 dl tomaattimurskaa
- 120 g mozzarellajuustoa
- 1/2 punainen paprika
- 3–4 viipaloitua tomaattia
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 1 rkl oreganoa
- 5 dl vettä
Valmistusohje
- Ruskista jauheliha ja sipulit kevyesti padassa, mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Lisää pataan tomaattimurska ja vesi. Anna seoksen kiehahtaa ja lisää Italianpata-ainekset. Keitä hiljalleen noin 9 min välillä sekoittaen.
- Sillä välin suikaloi kinkku ja paprika, voitele vuoka oliiviöljyllä.
- Mausta kypsä kastike oreganolla. Lado vuokaan kerroksittain kastiketta sekä suikaloitua tomaattia ja juustoraastetta. Jätä pinnalle kerros kastiketta. Laita tomaattiviipaleet kastikkeen päälle.
- Paista 225 -asteisessa uunissa 15 min ajan. Lisää tomaattiviipaleiden päälle juustoraastetta ja gratinoi vielä 10 min ajan. Voit halutessasi korvata jauhelihan soijarouheella ja kinkun pavuilla.